Salut i alimentació infantil Difondre entre infants i famílies la importància dels aliments en relació amb la salut en general
GUIA DIVULGATIVA

GUIA PER A RESTAURADORS SOBRE ALIMENTACIÓ INFANTIL que tota família hauria de llegir

Xics Gastronòmic té com a objectiu difondre entre infants i famílies la importància dels aliments i els bons hàbits alimentaris. Per aquest motiu i perquè creiem important fonamentar les nostres accions amb bases científiques hem establert una col·laboració conjunta amb la Fundació Alícia (Ali-mentació i cièn-cia).

Precisament fer un manual molt pràctic ha estat la nostra obsessió, per això no l’hem volgut fer llarg, complicat, ni farcit de teoria. Hi trobareu idees i consells perquè cada establiment els pugui incorporar i adaptar segons el tipus d’oferta, personal, logística, capacitat... a fi d’oferir menús més saludables, més educatius i més divertits per a aquests petits comensals.

CAMPANYA GASTRONÒMICA

El menú infantil saludable

L’oferta per als menuts sigui un distintiu més d’excel·lència del vostre establiment. Per a la majoria dels infants -igual que per a molts adults- anar al restaurant és una festa. Trencar la rutina, menjar en un lloc diferent i poder escollir és una cosa emocionant i fantàstica. Evidentment és a casa on els infants han d’aprendre a menjar de tot i fer-ho correctament.

Però és al restaurant on podran descobrir nous aliments i elaboracions, tot eixamplant els seus coneixements gastronòmics que a la llarga ajudaran a fomentar uns millors hàbits alimentaris. Assegurem-nos, doncs, que els més petits també gaudeixin d’una bona experiència quan vinguin al nostre establiment.

TALLERS A LES ESCOLES I INSTITUTS

Cultura gastronòmica

Treballant les bases per dur a terme una dieta equilibrada i els grups d’aliments importants en cada àpat. Aquesta teoria acompanyada d’una demostració culinària. Al final, els alumnes per grups podran cuinar el seu plat equilibrat, presentar-lo i compartir-lo amb la resta de companys.

Tallers pràctics, impartits per un cuiner i una nutricionista de Fundació Alícia, amb l’objectiu de millorar l’alimentació dels infants i adolescents.  

ACTIVITATS I TALLERS FAMILIARS

Oferta saludable

Fer un programa amb activitats i tallers per gaudir en família. On es poden organitzar tallers de cuina, activitats esportives, visites guiades a espais naturals o de producció agrícola…

Tenir com a objectiu desenvolupar activitats educatives que siguin divertides i es gaudeixin en família.  

SALUT INFANTIL

Divulgació familiar

Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar a les famílies de la importància del seu paper en relació amb la salut i l’alimentació infantil. De compartir amb experts dietistes- nutricionistes, pediatres i sanitaris, les problemàtiques entorn de la salut infantil i de donar consells i bones pràctiques per a les famílies.

Mitjançant l’organització de xerrades, congressos, obres de teatre divulgatives i l’edició i publicacions de guies impreses, audiovisuals i projectes multimèdia.  

COL·LABORADORS

XICS GASTRONÒMIC la quinzena de salut i alimentació infantil s’ha convertit en un referent en activitats i oferta saludable, consolidant Platja d'Aro en la seva condició de destinació de turisme familiar.

AJUNTAMENT DE PLATJA D'ARO Promotor 2016, 2017, 2018 i 2019 platjadaro.com

Han aportat el seu equip d’experts en gastronomia per crear la primera guia per a restauradors sobre alimentació infantil. Han dissenyat i implementat un programa educatiu per les escoles i instituts per treballar l’alimentació saludable.

FUNDACIÓ ALICIA Alimentació i ciència alicia.cat

Impartint tallers de cuina per a infants en espais públics.

AULA GASTRONÒMICA DE L’EMPORDÀ aulagastronomicadelemporda.com

Divulgant entre el públic el consum de productes de proximitat i amb el segell de qualitat agroalimentària.

GIRONA EXCEL·LENT gironaexcellent.cat

El col·lectiu de cuina ens ha donat suport a la iniciativa i els seus cuiners participen en tallers de cuina oberts al públic.

CUINA DE L'EMPORDANET cuinadelempordanet.com

L'any 2018 s'incorpora com a conseller de salut per fer un pas endavant amb la divulgació de la salut infantil.

CARLOS CASABONA Pediatre / Divulgador de salut tueligesloquecomes.com

Suport en la difusió i promoció del projecte.

DIPUTACIÓ DE GIRONA ddgi.cat
Xics Gastronòmic a Castell-Platja d'Aro · xifres 2018
315
Menús infantils saludables durant la quinzena.
680
Infants participants als tallers i activitats
423
Alumnes reben tallers a les escoles i instituts
2500
Exemplars de la guia per a restauradors distribuïdes